Entertainment

Kanye West biedt excuses aan voor opmerkingen over George Floyd

foto: YouTube: Smoke At The Shop Podcast
  1. Newschevron right
  2. Kanye West biedt excuses aan voor opmerkingen over George Floyd

Kanye West ligt nog altijd onder vuur vanwege zijn omstreden Drink Champs-interview waarin hij verschillende controversiële uitspraken deed. Een van die uitspraken was dat de 46-jarige George Floyd niet zou zijn omgekomen door politiegeweld, maar door de drug fentanyl. De bizarre uitspraak deed veel stof opwaaien en inmiddels lijkt Ye tot het besef te zijn gekomen dat hij behoorlijk fout zat. Daarom wil de rapper zich verontschuldigen tegenover alle zwarte Amerikanen.

"Knie op mijn nek"

Op beelden die momenteel rondgaan op social media is te zien hoe Ye door een menigte overspoeld wordt met vragen naar aanleiding van alle commotie rondom hem. De rapper vertelt onder andere dat de Black Lives Matter-beweging zwarte mensen bij elkaar bracht, maar ook uit elkaar dreef. Desondanks geeft hij toe dat zijn uitspraken over George Floyd ongepast waren. "Toen ik vraagtekens zette achter de dood van George Floyd zag ik niet in hoe het mijn mensen pijn deed. Mijn uitspraken deden zwarte mensen pijn en ik wil me daarvoor verontschuldigen. Aan de hand van de acties van Adidas en de media weet ik nu hoe het voelt om een knie op mijn nek te krijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drink Champs

In de Drinks Champs-aflevering, die inmiddels offline is gehaald zei Kanye dat de knie van oud-politieagent Derek Chauvin "niet eens zo erg" op de nek van George Floyd lag. Dat zei de rapper op basis van een 'anti-BLM'-documentaire van activiste Candace Owens, met wie hij begin oktober nog in een 'White Lives Matter'-shirt op Paris Fashion Week verscheen.

Ye negeert experts

Ye negeerde het feit dat door experts destijds is bewezen dat Floyd om het leven is gekomen door verstikking als gevolg van de positie die Chauvin op zijn lichaam aannam. Chauvin werd vorig jaar daarom veroordeeld tot 22,5 jaar cel voor de moord op George Floyd.

Aangeklaagd voor 250 miljoen

Inmiddels heeft de familie van George Floyd Ye aangeklaagd voor 250 miljoen dollar. "De opmerkingen van Kanye zijn een weerzinwekkende poging om het leven van George Floyd in diskrediet te brengen en te profiteren van zijn onmenselijke dood", zegt advocaat Pat D. Dixon III namens de familie tegen Click2Houston. "Hij deed valse uitspraken over de dood van George Floyd om zijn merken te promoten en de marketingwaarde en inkomsten voor hemzelf en zijn zakenpartners te verhogen."

Ster advertentie
Ster advertentie