Up 2 Date

YouTuber Acid geen spijt van gelekte Reuzegom namen: "Trots op wat ik heb gedaan"

foto: YouTube: Geraza
  1. Newschevron right
  2. YouTuber Acid geen spijt van gelekte Reuzegom namen: "Trots op wat ik heb gedaan"

De Vlaamse YouTuber Acid (24) moest vandaag voor de rechter verschijnen, omdat hij de namen van de studenten vereniging Reuzegom gelekt had middels een YouTube-video. Het gaat om de Reuzegommers die verantwoordelijk zijn voor de dood van Sanda Dia die in 2018 overleed aan de gevolgen van extreme rituelen tijdens een ontgroening. Acid vertelde vandaag aan verschillende media dat hij absoluut geen spijt heeft van wat hij heeft gedaan. "Ik zou precies dezelfde video opnieuw maken."

Voor de rechter

Vandaag moest Nathan Vandergunst, oftewel Acid, voor de correctionele rechtbank van Brugge verschijnen vandaag. Hij is aangeklaagd door een voormalig lid van Reuzegom, de studentenclub die betrokken was bij het overlijden van Sanda Dia. De YouTuber deelde in een video de namen en beroepen van de betrokkenen, omdat hij het niet eens was met de hoogte van hun straf. In de video vroeg hij zich vooral af hoe geldboetes van 400 euro en werkstraffen van 300 uur opwegen tegen een mensenleven.

Trots

Acid laat duidelijk weten dat hij nog steeds voor de volle honderd procent achter zijn keuze staat. "Ik zou de video op exact dezelfde manier weer maken", zegt hij tegen verschillende nieuwsmedia. De YouTuber vindt dat hij voor iets goeds in de rechtbank staat en dat hij het juiste heeft gedaan. "Ik ben trots op wat ik heb gedaan." Daarnaast stelt Acid dat alle namen al te vinden waren op het internet. "Ik heb er enkel een video over gemaakt."

De YouTuber kon ook op veel steun rekenen bij de rechtbank. Zo verzamelden tientallen Vlaamse en Nederlandse fans zich om hun steun aan Acid te betuigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reuzegom

Acid werd vorig jaar aangeklaagd door een aantal Reuzengommers en hun ouders die de YouTuber bij naam en toenaam publiekelijk deelde. De ouders van de Reuzegommers hadden succesvolle bedrijven, waaronder tandartspraktijken en restaurants. Na het zien van Acids video werd het restaurant overladen met nepreserveringen en negatieve reacties. De eigenaren van het restaurant en hun zoon hebben toen een rechtszaak aangespannen tegen Acid voor laster en smaad. De ouders eisen 200.000 euro schadevergoeding van de YouTuber. Of Acid dit geldbedrag daadwerkelijk moet betalen, is nog maar de vraag. De uitspraak volgt nog en zal op 22 februari plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie