Up 2 Date

Celstraf van minimaal 25 jaar geëist tegen R. Kelly

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Celstraf van minimaal 25 jaar geëist tegen R. Kelly

De openbaar aanklager in de staat New York heeft een celstraf van meer dan 25 jaar geëist tegen R. Kelly. De zanger werd vorig jaar schuldig bevonden aan mensenhandel, afpersing en het leiden van een decennialang plan om vrouwen en minderjarige meisjes te ronselen om hen vervolgens seksueel uit te buiten.

Narcisme

Volgens de openbaar aanklager maakte R. Kelly "25 jaar lang gebruik van zijn beroemdheid, geld en populariteit als R&B-artiest om zijn misdaden te plegen en te verbergen". Daarnaast is de aanklager ervan overtuigd dat de zanger geen spijt heeft van zijn gedrag. "Zijn decennialange misdaden lijken aan te zijn gewakkerd door narcisme en de overtuiging dat zijn muzikale talent hem vrijstelde van iedere noodzaak om zijn gedrag - hoe roofzuchtig, schadelijk, vernederend of verkeerd naar anderen dan ook - aan te passen aan de beperkingen van de wet."

29 juni

R. Kelly heeft tot nu toe altijd alle beschuldigingen ontkend. Volgens een van zijn advocaten zou hij een celstraf van niet meer dan 14 jaar moeten krijgen. Wat de straf van de zanger daadwerkelijk wordt, beslist de rechter op 29 juni.

Ster advertentie
Ster advertentie