Up 2 Date

Coronavirus wereldwijd in sterk dalende lijn

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Coronavirus wereldwijd in sterk dalende lijn

Het aantal coronabesmettingen is wereldwijd sterk aan het dalen. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University en Worldometer. Ook is Nederland uit de lijst verdwenen met top-20-landen waar het virus het snelste rondgaat.

Dalende lijn

Wereldwijd werden er eind maart in 7 dagen 12,4 miljoen besmettingen gemeld. In de daaropvolgende weken daalde dat aantal naar 11,8 miljoen per week, 9,6 miljoen, 7,4 miljoen, 5,7 miljoen en 5 miljoen.

Ondanks de sterke daling zijn de cijfers op een aantal plekken nog wel reden tot zorg. Zo bestrijdt China al enkele weken grote corona-uitbraken met zeer strenge lockdowns. Ook in andere Aziatische landen, zoals Thailand, Vietnam en Zuid-Korea, is nog sprake van relatief veel besmettingen.

Nederland

In Nederland zijn er in de afgelopen 4 weken nog geen 170.000 infecties gemeld. Dat aantal blijft verder zakken; het RIVM meldt dat er in de afgelopen 7 dagen slechts 15.000 positieve testen zijn waargenomen.

De afgelopen maanden stond Nederland eigenlijk standaard in de top 10 van landen waar het virus het snelste rondgaat. Inmiddels staat Nederland op plek 22. De lijst wordt nog altijd aangevoerd door Zuid-Korea en Duitsland, maar ook daar is een daling te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie