Up 2 Date

Moeder die haar baby in container gooide in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Moeder die haar baby in container gooide in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar

De 33-jarige Todisoa R. die in 2014 haar baby gooide in een Amsterdamse container, is door het hooggerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. In 2022 werd de moeder ook al veroordeeld tot een celstraf van vier jaar door de rechtbank.

Container

Het meisje van destijds één maand oud, werd door haar moeder Todisoa in een container gegooid in Amsterdam-Slotermeer. De vrouw liet het kindje in de nacht achter in een dichtgeknoopte plastic tas in een vuilcontainer. Een voorbijganger hoorde een krijsend geluid uit de container komen en besloot de hulpdiensten in te schakelen. Op het moment dat het meisje gevonden werd, was de moeder lang spoorloos. Het inmiddels negenjarige meisje werd geadopteerd en wist lange tijd niet wie haar biologische moeder was.

Opsporing

Uiteindelijk wist de politie de moeder in 2021 te traceren middels vingerafdrukken die in Duitsland werden afgenomen. Die kwamen overeen met de vingerafdrukken die werden gevonden op de zak waar de baby in zat. Na een DNA-test bleek Todisoa R. inderdaad de moeder te zijn. In de rechtbank ontkende R. haar eigen dochter gedumpt te hebben. Volgens haar had de vader het kind meegenomen op het moment dat ze sliep. De rechtbank ging niet mee in de verklaringen van de moeder aangezien er volgens hen voldoende bewijs was tegen de vrouw.

Ster advertentie
Ster advertentie