STER Advertentie

FunX Talent 10: Female Edition

Na de rappers- en de producers-editie is het nu hoog tijd voor een vrouwen-editie: de 'Funx Talent - Female Edition.' In het tiende seizoen nemen acht vrouwen het muzikaal tegen elkaar op, met live optredens in de studio bij FunX.

Kandidaten

Giefa Sparkle wint FunX Talent - Female Edition

08 October 2017, 19:00 - 21:00 uur

Na een super spannend seizoen is er een eind gekomen aan FunX Talent - Female Edition met als winnares Giefa Sparkle! Het was een moeilijke beslissing voor juryleden Lady Bee en Tabitha, maar uiteindelijk won Giefa toch de race.

Check alle highlights van deze aflevering

Giefa Sparkle winnares van eerste FunX Talent Female Edition

08 October 2017, 19:00 - 21:00 uur

Seizoen tien van FunX Talent zit er alweer op! Dit seizoen waren de dames aan de beurt in de Female Edition. Alle acht dames hebben de longen uit hun lijf gezongen in de afgelopen vijf afleveringen, wat elke week weer zorgde voor een moeilijke beslissing voor de juryleden. Ook deze week was dat niet anders voor hoofdjurylid Lady Bee. Samen met gastjurylid en zangeres Tabitha benoemden ze Giefa Sparkle als de winnares van de eerste Female Edition!

Check alle highlights van deze aflevering

Aïcha Gill, Ramos en Saïda palmen de juryleden in met hun eigen geschreven nummers tijdens FunX Talent

24 September 2017, 19:00 - 21:00 uur

We komen steeds dichterbij de halve finale van FunX Talent. De meiden van groep A lieten vorige week hun songwriting skills naar voren komen en deze week mochten ook de meiden van groep B dit doen. Hoofdjurylid Lady Bee was weer aanwezig en werd ondersteund door Elaine Ching.

Check alle highlights van deze aflevering

Giefa Sparkle, CB en Sojourner Phyllis brengen songwriting skills naar voren

17 September 2017, 19:00 - 21:00 uur

De tweede ronde van FunX Talent is losgebarsten! De wedstrijd is nu echt begonnen, want de kandidaten moesten hun songwriting skills naar voren halen. Hoofdjurylid Lady Bee was weer aanwezig en werd bijgestaan door Hillie Zoetelief die werkt voor boekingskantoor Top Billin'.

Check alle highlights van deze aflevering

Vier muzikale vrouwen brengen oldschool vibes in de studio tijdens FunX Talent

11 September 2017, 19:00 - 21:00 uur

Inmiddels zijn we al bij aflevering twee van FunX Talent: Female Edition. Het ging er hard aan toe, wat zorgde voor een spannende uitzending. Het was deze keer de beurt aan de dames van groep B. De juryleden hadden het moeilijk met al het talent dat in de studio zat. Hoofdjurylid Lady Bee kon er niet bij zijn, dus nam haar manager, Stephanie McGuire, deze rol van haar over. Zij werd bijgestaan door gastjurylid Sharon Doorson.

Check alle highlights van deze aflevering

Powervrouwen laten zangkunsten horen in tiende seizoen FunX Talent

04 September 2017, 19:00 - 21:00 uur

Het tiende seizoen van FunX Talent is begonnen. Deze keer staat het in het teken van vrouwen. De zangeressen van dit seizoen gaan de strijd met elkaar aan om airplay op FunX en een studiosessie met Lady Bee. Zij is hoofdjurylid en wordt elke week bijgestaan door minimaal één vrouwelijk jurylid die ook in de muziekindustrie zit.

Check alle highlights van deze aflevering

Giefa Sparkle

Giefa Sparkle uit Amsterdam houdt zich bezig met zingen en dansen. Ze komt uit een muzikale familie en is vooral geïnspireerd door haar muzikale vader. Giefa deed mee met The Voice Of Holland, en belandde daar in de halve finale, waarna ze de hoofdrol kreeg in de film: Sing Song.

Saïda

Saïda (22) uit Amsterdam hoopt op een dag te kunnen stoppen met haar vervelende baantjes en zich volledig op muziek te kunnen storten. De droom op het podium te staan heeft ze al sinds haar vijfde. Op dit moment is ze gefocust op Nederlandse R&B, maar ze ziet zichzelf als eclectic artiest. Haar doel is om voor een volle zaal te staan, maar belangrijker vindt ze dat mensen haar teksten voelen.

Droomsamenwerkingen: Cho, Jonna Fraser, Stefflon Don, Tory Lanez en Bryson Tiller. 

Aïcha Gill

Aïcha Gill (25) komt uit Den Haag en geeft musical en zanglessen. Doordeweeks is zij vaak te zien in de studio om te werken aan eigen muziek, en in het weekend heeft zij meestal optredens. Aïcha is opgegroeid met soul en R&B en begon te zingen op haar zesde. Ze heeft een musical-opleiding gevolgd aan de Dutch Academy of Performing Arts en is zich daarna gaan richten op het schrijven van liedjes in R&B, soul, en singer/songwriter stijl. Lievelingsartiest: Alicia Keys. Haar inspiratie haalt ze verder uit Aaliyah, H.E.R en Jhené Aiko. Droomsamenwerkingen: Jhené Aiko, Fresku, Typhoon, J. Cole en Kendrick Lamar!

Ramos

Ramos uit Antwerpen brengt haar dagen door in de studio en werkt daarnaast in een eettentje. Zij is begonnen met muziek op haar twaalfde, grotendeels omdat ze op school werd gepest. Het zingen en schrijven was voor haar een levensredder. Ramos omschrijft haar stijl als R&B pop en haar grootste muzikale inspiratiebron is Ariana Grande. “Mijn doel als artiest is om een voorbeeld te zijn voor veel meisjes die denken hun droom niet te kunnen waarmaken. Om te laten zien dat niets in je weg kan staan zolang je er maar in gelooft.” Droomsamenwerkingen: Ali B, Boef, Melissa Lopes, Ronnie Flex en nog veel meer.

CB

CB is 22 en woont in Amsterdam. Ze viel op door een mooie medley op Youtube, waarin je hoort dat ze haar volle stem goed beheerst. Cherelle Berrenstein (CB) ontwerpt kleding, en is steeds vaker in de studio te vinden. CB zit liever achter de piano dan dat ze uitgaat. Zingen doet ze vanaf haar negende. Muzikale inspiratie haalt ze o.a. uit Chris Brown.

Sojourner Phyllis

Sojourner Phyllis (23) woont in Amsterdam, en is dagelijks veel bezig in de studio voor haar EP. Sojourner is serieus begonnen met zingen vanaf haar vijftiende, door deel te nemen aan muziekprojecten en door refreintjes in te zingen in de studio. Ze omschrijft haar stijl als ‘Urban Allround’ en ziet in Aaliyah haar grootste muzikale inspiratiebron.

Droomsamenwerkingen: Ronnie Flex, Bryson Tiller en PartyNextDoor.

Charissa

Charissa (27) komt uit Rotterdam, heeft een dochter van zes jaar oud en schrijft veel muziek. Ze heeft een urban/R&B stijl en als doel om een EP uit te brengen, met bijbehorende singles en videoclips. Natuurlijk met een album en alles dat daarbij hoort. Ze streeft ernaar om beter te worden in zang en songwriting en hoopt dat verder te ontwikkelen.

Droomsamenwerkingen: Rihanna, Adele, Latifah, Ronnie Flex, Stefflon Don en Broederliefde, om maar enkelen te noemen.

Tranga Rugie

De 28-jarige Tranga Rugie woont in Amsterdam Zuid-Oost. In het dagelijks leven maakt ze muziek, soms alleen en vaak met haar band: The Music Lovers. Op haar 16e speelde Tanga Rugie in Brassband Brotherhood, op haar 17e begon zij met rap in het Surinaams en een jaar later met zang. Haar liefde voor muziek is o.a. aangewakkerd door haar broers die beiden DJ’s zijn. Haar doel is miljoenen mensen te bereiken met haar muziek en ze zou graag een keer samenwerken met: Marco Borsato!

Lady Bee

Nederlandse DJ/producer Lady Bee is onder andere bekend van haar track 'Niemand Heeft Tijd' met I Am Aisha en Dio. 

Meld je aan als talent!

Naam artiest/band*
Vul je artiest of bandnaam in!

Leeftijd*
Vul je leeftijd in

Spotify
Invalid Input

YouTube
Invalid Input

Wetransfer link
Invalid Input

Instagram
Invalid Input

Contactpersoon*
Vul je naam in!

E-mail*
Please let us know your email address.

Woonplaats
Invalid Input

Telefoonnummer*
Vul je telefoonnummer in!

Vertel iets over jezelf*
Vertel wat meer over jezelf!

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Kanye West waarschuwt voor coronabestrijding: 'Ze willen chips in ons stoppen!'

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Usain Bolt deelt opvallende naam en superschattige foto's van dochtertje