Entertainment

Manager van R. Kelly krijgt gevangenisstraf voor stalken slachtoffer

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Manager van R. Kelly krijgt gevangenisstraf voor stalken slachtoffer

De manager van R. Kelly, Donnell Russell, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar voor het stalken van een van de slachtoffers van R. Kelly. Russell bekende de misdaad tijdens een rechtszaak eerder deze week. Hij is nog in afwachting van zijn precieze straf.

Bedreigingen en foto's

Russell moest dinsdag voor de rechter verschijnen, waar hij geconfronteerd werd met dreigementen die hij in de periode november 2018 tot februari 2020 had gemaakt. Naast de bedreigingen werden tijdens de zitting ook expliciete foto's van het slachtoffer getoond die door de manager online waren gezet. Volgens Associated Press hoopte Russell er met zijn acties voor te zorgen dat het slachtoffer haar mond zou houden over het seksueel misbruik door R. Kelly.

De verwachting is dat Russell zich op 17 november moet melden om zijn straf uit te zitten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

R. Kelly

De 55-jarige R. Kelly kreeg afgelopen maand in New York te horen dat hij veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 30 jaar. Na jarenlange beschuldigingen van seks met minderjarige meisjes werd de zanger vorig jaar schuldig bevonden aan mensenhandel, afpersing, het bezitten van kinderporno en het leiden van een decennialang plan om vrouwen en minderjarige meisjes te ronselen om hen vervolgens seksueel te misbruiken.

Volgens de aanklager maakte R. Kelly gebruik van zijn bekendheid om kwetsbare meisjes binnen te halen en te chanteren. Tijdens de uitspraak werd de zanger een roofdier genoemd en "een man die leugens, manipulaties, bedreigingen en fysiek geweld gebruikte om zijn slachtoffers te domineren en jarenlang zijn verantwoordelijkheid te ontlopen."

Ster advertentie
Ster advertentie