Entertainment

Jaimie Vaes over relatie Lil Kleine en auto-incident: "Topje van de ijsberg"

foto: YouTube: Robbert Rodenburg
  1. Newschevron right
  2. Jaimie Vaes over relatie Lil Kleine en auto-incident: "Topje van de ijsberg"

Jaimie Vaes heeft in een uitgebreid interview op het YouTube-kanaal van Robbert Rodenburg meer verteld over haar relatie met Lil Kleine, de mishandelingszaak en het verspreiden van de gewelddadige beelden via een juicekanaal. "De grootste misvatting is dat de aangifte draait om het auto-incident, maar het gaat om een hele reeks incidenten die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, thuis en buitenshuis."

Quote

Het auto-incident was het topje van de ijsberg. Als ik terugdenk aan alle keren dat het echt fout is gegaan, is dit misschien wel het minst heftige geweest.

Trigger warning: dit verhaal gaat over partnergeweld.

Verhaal vertellen

Jaimie heeft Robbert zelf gebeld met het verzoek om haar verhaal te vertellen in zijn Open Kaart-serie, met als doel om dingen "recht te zetten". "Ik merk dat ik in een hoek wordt geplaatst waar ik absoluut niet thuis hoor", vertelt ze aan het begin. "Het voelt niet meer goed om m'n mond te houden."

'Giftige relatie'

Jaimie blikt in het interview terug op haar relatie met Lil Kleine, oftewel Jorik. Die begon volgens haar leuk, totdat ze zich tijdens hun eerste kerst samen voor het eerst onveilig bij hem voelde. Vervolgens kwam er steeds vaker verbaal en fysiek geweld voor. "Voor je het weet zit je in een giftige relatie die voor beide partijen niet gezond was."

Geweld

Jaimie geeft aan dat ze regelmatig door haar ex is mishandeld. "Ik kan niet op vier handen tellen hoe vaak bij mij thuis geweldpleging is geweest. Dat is geen eenmalig ding geweest. Iedereen wist het ook op een gegeven moment: mijn vrienden, maar ook zijn vrienden." Soms was er drank en drugs in het spel, maar niet altijd. "Ik was in het algemeen een trigger voor hem. Ik kon het niet goed doen."

Jaimie vertelt dat ze meermaals bij Lil Kleine's management of zijn familie aan de bel heeft getrokken. "Maar het voelde altijd heel moeilijk om er wat aan te doen, want hij werd door niemand aangepakt."

Ook tegen mensen die ingrepen

Ook mensen die het voor haar opnamen en ingrepen wanneer haar ex agressief werd, kregen er van langs volgens Jaimie. "Als mensen het voor mij opnamen in situaties werd dat niet geaccepteerd. Mijn beste vriend Koen (Kardashian, red.) is daar letterlijk en figuurlijk de lul door geweest." Zo zou hij als gevolg van het opnemen voor Jaimie op Ibiza een keer een stuk van zijn tand zijn verloren en een blauw oog hebben opgelopen door Lil Kleine. "Dat vond ik nog lastiger."

Achteraf had Jaimie eerder met de relatie willen stoppen, iets wat slachtoffers van partnergeweld vaker wordt verweten. "Maar het is heel moeilijk om daar uit te breken." Daarnaast geeft ze aan dat ze in de relatie afhankelijk was van van haar ex, die vaak zou hebben gedreigd om haar uit huis te zetten. "Ik mocht me bijvoorbeeld niet inschrijven op het adres van ons huis."

Twijfelen aan zichzelf

De ruzies en het geweld in de relatie zorgden er naast veel verdriet ook voor dat Jaimie aan zichzelf ging twijfelen. "Ik dacht: hoe heb ik hem boos gemaakt? Had ik anders moeten handelen? Daar heb ik zeker over nagedacht", vertelt ze. "Als mijn ex vreemdging of iets had gedaan en ik sprak hem daarop aan, werd hij boos op mij en ging ik sorry zeggen voor het überhaupt vragen ernaar. Zo erg was ik in de war."

Auto-incident

Het geweld in de relatie van Jaimie en Lil Kleine kwam naar buiten toen op het juicekanaal Life of Yvonne een jaar geleden beelden verspreid werden waarop Jaimie door de rapper uit de auto wordt getrokken. In eerste instantie werd er ook vanuit gegaan dat Jaimie met haar hoofd tussen de autodeur werd geklemd. Lil Kleine werd vervolgens opgepakt en verdacht van zware mishandeling.

Onlangs kwam naar buiten dat Jaimie die beelden zelf met Yvonne had gedeeld en dat haar hoofd niet tussen de autodeur is geklemd. "Ook al was het mijn kleine pink geweest: als je partner een deur probeert dicht te rammen terwijl je op de grond ligt, is dat heel pijnlijk en verdrietig", vertelt ze daarover tegen Robbert. Bovendien was dat incident volgens haar slechts het 'topje van de ijsberg'. "Als ik terugdenk aan alle keren dat het echt fout is gegaan, is dit misschien wel het minst heftige geweest."

Het OM onderzoekt het incident momenteel nog. De verdenking tegen Lil Kleine werd vorige week afgezwakt naar poging tot mishandeling.

Beelden gedeeld

Dat het incident bij de auto gefilmd bleek te zijn door bewakingscamera's zag Jaimie als 'een teken'. "Ik geloof dat het zo moest zijn. Het was een handvat voor mij om mee te schakelen, daar heb ik op dat moment heel erg over getwijfeld", vertelt ze over de overweging om te beelden online te verspreiden. "Maar ik geloof dat het niet voor niets zo is geweest. Het was voor mezelf, om zelf verder te gaan en ergens uit te komen, want ik kon het zelf blijkbaar niet. Achteraf is dat voor mij een hele goede keuze geweest."

Hele interview

Het hele interview, waarin Jaimie ook vertelt over de mishandeling op Ibiza, de zorg voor hun zoontje Lío en de vooroordelen waar ze mee te maken krijgt, is in onderstaande video te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie