Entertainment

Jaimie Vaes heeft geen nieuwe verklaring afgelegd in zaak tegen Lil Kleine

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jaimie Vaes heeft geen nieuwe verklaring afgelegd in zaak tegen Lil Kleine

Jaimie Vaes heeft geen nieuwe verklaring afgelegd in de zaak tegen Lil Kleine. Gisteren werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) de verdenking van Lil Kleine afzwakt van zware mishandeling naar mishandeling naar aanleiding van een politieverklaring van Jaimie. Het zou echter gaan om een eerdere verklaring van de influencer.

"Geen nieuwe verklaring"

"Er is geen nieuwe verklaring afgelegd. Wij zijn degenen die mensen vervolgen, wij bepalen wat de verdenking is", aldus een woordvoerder van het OM tegenover NU.nl. Daarnaast benadrukt de woordvoerder dat er 'altijd is gezegd' dat Lil Kleine wordt verdacht van mishandeling dan wel zware mishandeling. "Als dan blijkt dat er informatie is die de aanklacht verandert, dan gebeurt dat."

De advocaat van Jaimie, Kim Beumer, bevestigt dat er geen nieuwe verklaring is afgelegd door haar cliënte. Ook meldt ze dat Jaimie is gehoord over andere incidenten met haar ex. "Er is haar toen geadviseerd om aangifte te doen, welk advies zij heeft gevolgd. Ze heeft haar aangifte later niet genuanceerd. Maar het is aan het OM om de feiten te kwalificeren, hetgeen buiten de invloedssfeer van de aangever ligt."

Aanklacht afgezwakt

Toen in februari van vorig jaar de beelden naar buiten kwamen dat Lil Kleine zijn toenmalige verloofde uit de auto trok, werd de rapper gearresteerd en aangeklaagd voor zware mishandeling. Jaimie zou aan de politie hebben verklaard dat Lil Kleine niet met de autodeur aan het slaan was en dat haar hoofd dus ook niet tussen de deur was geklemd. De media zouden dat ervan hebben gemaakt. Daardoor heeft het OM nu de aanklacht afgezwakt.

Ster advertentie
Ster advertentie