Entertainment

Jaimie Vaes reageert op kritiek: "Mensen lopen de boel te verdraaien"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jaimie Vaes reageert op kritiek: "Mensen lopen de boel te verdraaien"

Afgelopen maandag troffen Lil Kleine en Jaimie Vaes elkaar in de rechtbank in Den Haag. Sinds de zitting krijgt Jaimie verschillende beschuldigingen naar haar hoofd geslingerd. Om het een en andere op te helderen heeft de realityster daarom via haar Instagram Stories een statement naar buiten gebracht.

"Situatie is al moeilijk genoeg"

Sinds de behandeling van de rechtszaak, over de verdeling van spullen en verantwoordelijkheden, zeggen velen op social media dat het Jaimie alleen maar te doen was om de dure spullen die ze cadeau kreeg van haar ex-verloofde. Echter, Jaimie betreurt dat "mensen de boel verdraaien voor eigen profijt". "De situatie is al verdrietig en moeilijk genoeg, waar zijn jullie nou eigenlijk mee bezig? Laat het volgende nu even duidelijk zijn voordat de cowboyverhalen nog extremer worden. Ik vraag niet om alimentatie. Daar heb ik maanden geleden al vanaf gezien."

"Wees liever voor elkaar"

Ook geeft de 33-jarige realityster aan dat het haar niet gaat om spullen. "Ik vraag niet om een broodrooster, waterkoker of andere keukenapparatuur. Dat is de andere partij. Daarnaast wil ik het beste voor mijn zoon en dat is waar ik op dit moment voor strijd. De rest die denkt beter te weten, hebben nog nooit een stap bij ons over de drempel gezet." Jaimie eindigt haar bericht met het advies om niet te vergeten "wat liever voor elkaar te zijn".

Rechtszaak van afgelopen maandag

Tijdens de rechtszaak van 14 november werd de verdeling van hun verantwoordelijkheden en spullen, zoals een Louis Vuitton-tas en verschillende huishoudelijke apparaten, behandeld. Op 4 januari doet de rechter uitspraak over al die spullen, tenzij de zaak wordt uitgesteld omdat er door de partijen meer bewijs wordt aangeleverd. Het kan ook nog zo zijn dat Jaimie en Lil Kleine er voor die tijd zelf nog uitkomen. Al lijkt die kans zeer klein.

17 januari weer voor de rechter

Op 17 januari staan Lil Kleine en Jaimie Vaes wederom tegenover elkaar in de rechtbank. Lil Kleine wil dat de rechter een omgangsregeling vaststelt voor hun driejarige zoontje Lío. De zaak zal achter gesloten deuren plaatsvinden, omdat het om een familiezaak gaat waar een jong kind bij betrokken is. Vaes' advocaat, Kim Beumer, bevestigt aan ANP dat de rechtbank door Lil Kleine is gevraagd om contact tussen hem en zijn zoontje mogelijk te maken. Hij zou Lío sinds de breuk met Vaes niet meer hebben gezien.

Onderzoek nog niet afgerond

Het onderzoek naar de mishandeling door Lil Kleine, waarvan in februari videobeelden uitlekten via het juicekanaal Life Of Yvonne, loopt nog. Waarom dit zo lang duurt, is niet bekend. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem nog altijd van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling.

Ster advertentie
Ster advertentie