Entertainment

Lil Kleine en Jaimie Vaes 17 januari voor rechter vanwege omgangsregeling Lío

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine en Jaimie Vaes 17 januari voor rechter vanwege omgangsregeling Lío

Lil Kleine en Jaimie Vaes verschijnen op 17 januari weer in de rechtbank in Den Haag, zo melden de advocaten van de rapper en Vaes aan ANP. Lil Kleine wil dat de rechter een omgangsregeling vaststelt voor hun driejarige zoontje Lío.

Achter gesloten deuren

De zaak zal achter gesloten deuren plaatsvinden, omdat het om een familiezaak gaat waar een jong kind bij betrokken is. Vaes' advocaat, Kim Beumer, bevestigt aan ANP dat de rechtbank door Lil Kleine is gevraagd om contact tussen hem en zijn zoontje mogelijk te maken. Hij zou Lío sinds de breuk met Vaes niet meer hebben gezien.

Geen ouderlijk gezag

De zaak gaat specifiek over een omgangsregeling met Lío en niet over het ouderlijk gezag, dat Lil Kleine wil hebben over zijn zoon om mee te kunnen beslissen over belangrijke zaken. Zijn advocaat, Patrice Katz, zegt dat de rapper Lío wel heeft erkend na de geboorte. Echter, het ouderlijk gezag is nooit goedgekeurd door Vaes. Haar advocaat zegt dat dit "iets genuanceerder ligt". Zo heeft Vaes volgens Beumer nooit gezegd dat Lil Kleine Lío niet mag zien. "Er is alleen ontzettend veel gebeurd tussen hen, zoals de mishandeling waar veel mensen veel van mee hebben gekregen." Vaes zou daarom eerst het contact en vertrouwen willen herstellen tussen haar en Lil Kleine.

Rechtszaak van 14 november

Jaimie Vaes en Lil Kleine stonden gisteren al tegenover elkaar in de rechtbank. In de zaak werd de verdeling van hun verantwoordelijkheden en spullen, zoals een Louis Vuitton-tas en verschillende huishoudelijke apparaten, behandeld. Op 4 januari doet de rechter uitspraak over al die spullen, tenzij de zaak wordt uitgesteld omdat er door de partijen meer bewijs wordt aangeleverd. Het kan ook nog zo zijn dat Jaimie en Lil Kleine er voor die tijd zelf nog uitkomen.

Onderzoek naar mishandeling loopt nog

Het onderzoek naar de mishandeling door Lil Kleine, waarvan in februari videobeelden uitlekten via het juicekanaal Life Of Yvonne, loopt nog. Waarom dit zo lang duurt, is niet bekend. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem nog altijd van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling.

Ster advertentie
Ster advertentie