Entertainment

Diddy ontkent minderjarig meisje te hebben verkracht: "Nooit getuige van geweest"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Diddy ontkent minderjarig meisje te hebben verkracht: "Nooit getuige van geweest"

Diddy heeft ontkend dat hij in 2003 een zeventienjarig meisje heeft verkracht. Dit blijkt uit rechtbankdocumenten die zijn ingezien door Rolling Stone. Het gaat om de vierde aanklacht tegen de rapper die vorig jaar is gedaan wegens verkrachting.

Diddy: "Nooit deelgenomen hieraan"

Diddy zou samen met de voormalige directeur van Bad Boy Records en nog een man het zeventienjarige meisje hebben verkracht. Het slachtoffer zegt overgevlogen te zijn vanuit Detroit naar de studio van de rapper in New York. Aangekomen in de studio zou ze gedwongen zijn om drugs en alcohol in te nemen, waarna ze verkracht werd in het toilet door de drie mannen.

Diddy, wiens echte naam Sean Combs is, ontkent deze beschuldigingen en zegt dat hij niets met het incident te maken heeft gehad. "Sean Combs was nooit getuige van en is ook niet op de hoogte van enig wangedrag, seksueel of anderszins, met betrekking tot de eiser, onder welke omstandigheid dan ook", staat in het elf pagina’s tellende antwoord van Diddy's advocaat.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Advocaten Diddy

De advocaten van Diddy benoemde vervolgens in de documenten de timing van de rechtszaak, omdat de zaak pas twintig jaar later is ingediend. Ook betwistte hij de foto's die gebruikt worden als bewijsmateriaal. Op één van de foto’s zou de zeventienjarige tiener op de schoot van de artiest te zien zijn. "De context, echtheid en/of nauwkeurigheid van de foto’s worden in twijfel getrokken", aldus zijn antwoord. “Het besluit van de eiser om meer dan twintig jaar te wachten met het indienen van haar klacht heeft ervoor gezorgd dat de gedaagde (Diddy, red.) zichzelf niet volledig en eerlijk kan verdedigen", leest het document. "Als de zaak meteen was gestart zouden er bewijsmaterialen zijn die hij had kunnen indienen. Nu zijn deze waarschijnlijk verloren of niet in te zien."

Meerdere beschuldigingen

De advocaat van de vrouw noemt de uitspraken in het rechtsdocumenten problematisch. "De diep verontrustende beschuldigingen aan het adres van de beklaagde door meerdere vrouwen spreken voor zich. De belachelijke bewering dat de foto’s op de een of andere manier nep zijn, is niets anders dan wanhopige pogingen om een ​​verdediging op te roepen die er niet is”, deelt de advocaat aan Rolling Stone.

Diddy werd in november aangeklaagd door Cassie wegens verkrachting, mishandeling en sekshandel. De gebeurtenissen zouden in een tijdsbestek van tien jaar hebben plaatsgevonden. Volgens Cassie zou Diddy haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar tot seks met anderen, terwijl hij dat filmde. Ook zou Diddy haar hebben geforceerd om drugs te nemen en zou hij in 2018 haar huis zijn binnengedrongen waarna hij haar verkrachtte. Een dag na de aanklacht schikte Diddy met Cassie voor een onbekend bedrag. Kort daarna kwamen drie andere vrouwen naar buiten met elk het verhaal dat Diddy hen zou hebben verkracht.

Ster advertentie
Ster advertentie