Entertainment

Politie rondt onderzoek naar Astroworld-drama na ruim 2 jaar af

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Politie rondt onderzoek naar Astroworld-drama na ruim 2 jaar af

De politie in de Amerikaanse staat Houston heeft gisteren het onderzoek naar het fatale incident op het Astroworld-festival van 2021, mede georganiseerd door de 32-jarige Travis Scott, afgerond. Eerder deze maand werd al besloten dat de rapper niet strafrechtelijk zal worden vervolgd in verband met het tragische voorval.

Onderzoek openbaar

De politie van Houston heeft via social media laten weten dat ze het volledige onderzoeksrapport binnenkort openbaar zullen maken. "Het onderzoek van de politie is inmiddels afgerond", valt te lezen in het bericht. "We zullen blijven bidden voor de slachtoffers en families die getroffen zijn door de Astroworld-tragedie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Save a child

Travis Scott spreekt in zijn nieuwe nummer My Eyes op een van de verses zelf ook weer over het drama in Astroworld. Zo geeft hij aan dat hij had gewild dat hij iets had kunnen doen en het leven van een kind zou kunnen redden. Hij rapt. "If they just knew what Scotty would do to jump off the stage and save him a child." Daarnaast vertelt hij wat het drama nog dagelijks met hem doet. "The things i created became the most weighted, i gotta find balance and keep me inspired."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Astroworld

Op 5 november 2021 kwamen tien mensen om het leven tijdens het Astroworld festival. Bijna vijfduizend andere bezoekers raakten gewond. Tijdens het festival probeerde een grote mensenmassa dichter bij het podium te komen om het optreden van Travis zelf beter te kunnen zien. Hierdoor ontstond er verdrukking.

Vergunning

Achteraf bleek dat de vergunningen voor het festival niet op orde waren en veiligheidspersoneel niet goed was opgeleid. Ook zaten er 37 minuten tussen het moment dat er gewonden vielen en dat de hulpdiensten aan de alarmbel trokken om het optreden te beƫindigen. Travis werd hierom herhaaldelijk aangeklaagd door slachtoffers en hun families. Met enkele nabestaanden trof Travis al een schikking, terwijl er nog steeds enkele civiele rechtszaken lopen tegen de rapper vanwege het festival.

Ster advertentie
Ster advertentie