Up 2 Date

Eerste schikkingen getroffen met nabestaanden na Astroworld-drama

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Eerste schikkingen getroffen met nabestaanden na Astroworld-drama

De nabestaanden van twee overleden festivalbezoekers tijdens het Astroworld Festival van Travis Scott hebben schikkingen getroffen in de rechtszaken die zij hebben aangespannen. Het gaat om de families van de 21-jarige Axel Acosta en 16-jarige Brianna Rodriguez.

Geen details

Er zijn geen details bekend over de inhoud van de eerste schikkingen die zijn getroffen. De advocaat van de familie van de 21-jarige Acosta zegt enkel te hopen dat de overeenkomst "de broodnodige verandering teweegbrengt als het gaat om de manier waarop concerten gepland, vergund, georganiseerd en uitgevoerd worden, zodat ze veiliger worden voor iedereen".

Astroworld drama

In totaal kwamen tien mensen om het leven tijdens het Astroworld-drama op 5 november 2021 in Houston. Er vielen meer dan honderd gewonden. De slachtoffers vielen door gedrang en geduw bij de hekken, doordat fans het podium op probeerden te komen.

Bij de organisatie van het festival zou op veiligheidsgebied het een en ander mis zijn gegaan. Ook zaten er 37 minuten tussen het moment dat er gewonden vielen en dat de hulpdiensten aan de alarmbel trokken om het optreden te beëindigen. Er loopt nog altijd een strafrechtelijk onderzoek tegen de organisatie van het festival, wat tot nog toe niet tot aanklachten heeft geleid. Wel werden er meerdere zaken aangespannen tegen verschillende betrokken partijen, waaronder Travis Scott zelf.

Ster advertentie
Ster advertentie