Up 2 Date

Amerikaans congres gaat onderzoek doen naar Astroworld-drama

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Amerikaans congres gaat onderzoek doen naar Astroworld-drama

Het Astroworld-drama houdt de gemoederen wereldwijd nog steeds bezig en het laatste is er nog niet over gezegd. Zeker niet als de Amerikaanse overheid zich met de festivalramp bezig gaat houden. Het congres van de Verenigde Staten - de wetgevende instantie van de federale overheid van Amerika - gaat namelijk onderzoek doen naar wat er fout ging tijdens het evenement waarbij tien mensen om het leven kwamen.

"Ernstige zorgen"

Volgens TMZ heeft de Commissie van Toezicht en Hervorming Live Nation op het matje geroepen om meer duidelijkheid te verschaffen over wat er precies fout ging tijdens Astroworld Festival. De commissie wil uiterlijk 7 januari alle informatie hebben die de concertorganisator tot nu toe heeft vergaard over het evenement. In een open brief schrijft de commissie dat ze zich "ernstig zorgen maakt over de veiligheidsmaatregelen die Live Nation heeft getroffen om het evenement veilig te laten verlopen voor de 50.000 concertbezoekers". De commissie baseert zich op recente onderzoeksrapporten omtrent het drama.

Festivalramp

In de brief valt ook te lezen dat de commissie het opmerkelijk vindt dat Travis Scott nog zo lang optrad, terwijl lokale autoriteiten aan het begin van zijn optreden het evenement tot festivalramp verklaarden. Het congres wil van Live Nation weten hoe dat heeft kunnen gebeuren. Opvallend is dat andere betrokkenen bij het evenement, waaronder Travis Scott, niet worden opgeroepen door het congres. De rapper wordt momenteel namelijk door duizenden concertbezoekers verantwoordelijk gehouden voor het drama.

Buiten schot

Hoewel Travis Scott (vooralsnog) buiten schot blijft, heeft hij honderden rechtszaken aan zijn broek hangen. Onlangs werd de rapper aangeklaagd voor 10 miljard dollar door een advocaat die meer dan 1500 concertbezoekers vertegenwoordigd. Ondertussen werkt Travis Scott samen met leden van de United States Conference of Mayors (USCM) om een veiligheidsprotocol voor evenementen te ontwikkelen om toekomstige festivalrampen te voorkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie