Up 2 Date

Travis Scott werkt mee aan veiligheidsinitiatief voor concerten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott werkt mee aan veiligheidsinitiatief voor concerten

Sinds het Astroworld-drama is Travis Scott door honderden festivalbezoekers aangeklaagd voor absurd hoge bedragen. Dat weerhoudt de rapper er echter niet van om naar oplossingen te zoeken om dergelijke festivalrampen in de toekomst te voorkomen. De rapper werkt namelijk aan een initiatief om de veiligheid van concertbezoekers te garanderen.

Veiligheidsrapport

Bronnen dichtbij Travis Scott melden aan TMZ dat hij afgelopen weken met leden van de United States Conference of Mayors (USCM) om de tafel heeft gezeten om over het project te praten. Naar verluidt is het hun doel om een commissie te vormen - bestaande uit experts op het gebied van evenementenproductie, gezondheidszorg, openbare veiligheid, muziek en technologie - en een veiligheidsrapport op te stellen waar organisatoren van evenementen zich aan moeten houden.

Technologie en innovaties

Volgens TMZ gaat de commissie een sterke focus leggen op nieuwe technologie en innovaties die voor betere veiligheid moet zorgen voor concertbezoekers. Het is nog niet bekend in welk stadium het initiatief zich op dit moment bevindt.

Eerste interview

Travis Scott gaf onlangs zijn eerste interview na de festivalramp, waarbij tien mensen om het leven kwamen. In het interview zegt de rapper dat hij het momenteel moeilijk heeft. Vooral omdat hij zich verbonden voelde met zijn fans. "Dat doet echt pijn. Er zijn veel gedachten, veel gevoelens, veel verdriet en ik probeer het allemaal te begrijpen. [...] Aan het einde van de dag zijn je fans als familie, dus het voelt alsof je iemand kwijt bent geraakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie