Entertainment

Ali B blikt terug op overval en deelt liedje over oudste zoon

foto: Instagram: alibspec
  1. Newschevron right
  2. Ali B blikt terug op overval en deelt liedje over oudste zoon

Eind november werd Ali B overvallen voor zijn woning in Almere en beroofd van zijn horloge. Een paar weken later blikt hij bij Radio 538 terug op het ingrijpende incident en deelt hij ook een liedje over zijn oudste zoon, die naar buiten kwam rennen na de overval. "Zij scheuren weg, dan voel je 'm indalen en toen kwam m'n zoontje naar buiten rennen en ik was gewoon blij om hem te zien. Dat vond ik zo mooi."

Machteloos

Het is inmiddels een paar weken geleden, maar Ali zegt nog vaak te worden herinnerd aan die dag. "Ik merk net nog toen ik hier aan kwam rijden dat de auto waar ze in reden, elke keer dat ik die zie, dat ik alert word." Ook zegt hij regelmatig een extra rondje te hebben gereden in zijn buurt, "omdat ik weer iets zag waarvan ik dacht: hoort dat daar wel? En dan bleek het gewoon een schilder te zijn of zo die ergens voor de deur stond."

De rapper en presentator zegt vooral machteloosheid te hebben gevoeld tijdens en na de overval. "Ze komen wel gewoon voor je deur op een tijdstip dat mijn kinderen nog wakker zijn. Dus het had ze ook niks uitgemaakt als mijn kinderen het hadden gezien, snap je? Dan moet je wel gewetenloos zijn."

Woede

Behalve machteloosheid Ali ook aan erg veel woede te hebben gevoeld. "Ik heb heel veel woede ervaren, ja. Ik niet als enige, mijn familie ook. Het is heel verleidelijk om zelf initiatief te gaan nemen. Maar ja, dan geef ik weer een slecht voorbeeld. Dan had ik net zo goed meteen mij kunnen verzetten, als ik dat ga doen. Dus nee, het is wat het is", aldus de rapper, die ook wordt gevraagd of hij een verband ziet met de recente overval op Lil Kleine, wat een week later gebeurde. "Met Lil Kleine weet ik het niet, maar met m'n neefje Yes-R, die het ook is overkomen in zijn straat, ook best wel grof, daarvan heb ik het gevoel dat er wel een link ligt", zegt hij.

Oudste zoon

Terwijl de overvallers wegscheurd en Ali 112 belde, kwam zijn oudste zoon naar buiten gerend. "Zij scheuren weg, dan voel je hem indalen en toen kwam m'n zoontje naar buiten rennen en ik was gewoon blij om hem te zien. Dat vond ik zo mooi.", omschrijft hij het moment. Zijn zoon hielp hem ook om het incident, op een grappige manier, te relativeren. "Hij zei diezelfde avond nog: 'Papa, het was toch ook zonde, we hadden zo vaak naar Manchester United kunnen gaan om Cristiano Ronaldo te zien van dat geld'. Toen kreeg ik echt dat perspectief. Ik moest lachen en ik vond het gewoon mooi. Toen heb ik besloten om daar een liedje aan te wijden."

Bekijk het volledige interview gevolgd door het liedje over zijn oudste zoon hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie