Entertainment

Cassie reageert op invallen in woningen Diddy: "Hopelijk begin van lang proces"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cassie reageert op invallen in woningen Diddy: "Hopelijk begin van lang proces"

De invallen in twee woningen van Diddy zijn momenteel het gesprek van de dag. Verschillende beroemdheden hebben zich de afgelopen dagen uitgelaten over de gebeurtenis en ook Cassie doet een duit in het zakje. De zangeres hoopt dat haar ex voor de rechter zal worden gebracht.

"Verdorven gedrag"

De advocaat van Cassie heeft namens haar een statement gedeeld met Good Morning America. Daarin zegt de zangeres: "We zullen de rechtshandhaving altijd steunen wanneer het gaat om het vervolgen van diegenen die de wet overtreden. Hopelijk is dit het begin van een lang proces waarin de heer Combs (Diddy, red.) verantwoordelijk zal worden gehouden voor zijn verdorven gedrag."

Invallen in New York en Miami

De federale politie deed afgelopen maandag invallen in woningen van Diddy in Los Angeles en Miami. Naar verluidt waren de agenten op zoek naar bewijs van seksuele uitbuiting. Op beelden van de inval in Los Angeles is te zien dat er veel agenten op de voet waren. Ook vlogen er helikopters boven de wijk. Bij de inval werden twee zoons van Diddy in de boeien geslagen, namelijk King en Justin Combs. De platenbaas werd tijdens de inval in Miami alleen ondervraagd en werd later op de dag gesignaleerd op een vliegveld in de kuststad. In een statement aan Amerikaanse media uitte Diddy zijn ongenoegen over de invallen. Volgens hem gebruikten de agenten "excessief geweld" tijdens de invallen.

Aanklacht Cassie

Diddy werd in november vorig jaar aangeklaagd door Cassie wegens verkrachting, mishandeling en seksuele uitbuiting. De gebeurtenissen zouden in een tijdsbestek van tien jaar hebben plaatsgevonden. Volgens Cassie zou Diddy haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar tot seks met anderen, terwijl hij dat filmde. Ook zou Diddy haar hebben geforceerd om drugs te nemen en zou hij in 2018 haar huis zijn binnengedrongen waarna hij haar verkrachtte. Een dag na de aanklacht schikte Diddy met Cassie voor een onbekend bedrag.

Meer aanklachten

In de maanden na de aanklacht van Cassie volgden nog zeker vier aanklachten van andere vrouwen die door Diddy seksueel zouden zijn misbruikt. Eén van hen zou zelfs minderjarig zijn geweest toen het vermeende misbruik plaatsvond. Vorige maand kwam ook het nieuws naar buiten dat een mannelijke ex-medewerker van Diddy seksueel zou zijn misbruikt door de platenbaas.

Ster advertentie
Ster advertentie