Entertainment

Diddy reageert op invallen in zijn woningen door politie: "Overmatig gebruik van geweld"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Diddy reageert op invallen in zijn woningen door politie: "Overmatig gebruik van geweld"

Diddy heeft via zijn advocaat gereageerd op de invallen in twee van zijn woningen door de federale politie. De platenbaas sprak van een "overmatig gebruik van grof geweld" door de agenten.

"Geen excuus voor geweld"

"Er is geen excuus voor het buitensporige vertoon van geweld en vijandigheid van de autoriteiten of voor de manier waarop zijn kinderen en werknemers werden behandeld", aldus Diddy's raadsman Aaron Dyer in een statement aan HiphopDX. Dyer benadrukt dat Diddy niet werd gearresteerd tijdens de inval en volledig meewerkte met de politie. "Ondanks speculaties in de media zijn noch de heer Combs, noch zijn familieleden gearresteerd en is hun reismogelijkheid op geen enkele manier beperkt."

Volgens de advocaat lijken de invallen "niets meer dan een heksenjacht te zijn" gebaseerd op beschuldigingen in civiele rechtszaken. "Voor geen van deze beschuldigingen is strafrechtelijke of civielrechtelijke aansprakelijkheid vastgesteld. Meneer Combs is onschuldig en zal elke dag blijven vechten om zijn naam te zuiveren."

Invallen in New York en Miami

De federale politie deed afgelopen maandag invallen in woningen van Diddy in Los Angeles en Miami. Naar verluidt waren de agenten op zoek naar bewijs van seksuele uitbuiting. Op beelden van de inval is te zien dat er veel agenten op de voet waren. Ook vlogen er helikopters boven de wijk. Bij de inval werden ook twee zoons van Diddy in de boeien geslagen, namelijk King en Justin Combs. De platenbaas werd tijdens de inval alleen ondervraagd en werd later op de dag gesignaleerd op een vliegveld in Miami.

Aanklacht van Cassie

Diddy werd in november vorig jaar aangeklaagd door Cassie wegens verkrachting, mishandeling en seksuele uitbuiting. De gebeurtenissen zouden in een tijdsbestek van tien jaar hebben plaatsgevonden. Volgens Cassie zou Diddy haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar tot seks met anderen, terwijl hij dat filmde. Ook zou Diddy haar hebben geforceerd om drugs te nemen en zou hij in 2018 haar huis zijn binnengedrongen waarna hij haar verkrachtte. Een dag na de aanklacht schikte Diddy met Cassie voor een onbekend bedrag.

Meer aanklachten

In de maanden na de aanklacht van Cassie volgden nog zeker vier aanklachten van andere vrouwen die door Diddy seksueel zouden zijn misbruikt. Eén van hen zou zelfs minderjarig zijn geweest toen het vermeende misbruik plaatsvond. Vorige maand kwam ook het nieuws naar buiten dat een mannelijke ex-medewerker van Diddy seksueel zou zijn misbruikt door de platenbaas.

Ster advertentie
Ster advertentie