Films, Series & TV

Documentaire van Bilal Wahib na livestream-incident komt op deze datum uit

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Documentaire van Bilal Wahib na livestream-incident komt op deze datum uit

Bilal Wahib komt met een nieuwe documentaire! Dat blijkt uit de trailer die onder meer op het fanaccount ‘Niet Bilal Wahib’ werd gedeeld. De documentaire van de veelbesproken artiest zal Bilal Wahib: Altijd, Altijd heten en is vanaf 29 september te zien op Amazon Prime.

Documentaire

De documentaire van Bilal Wahib gaat over de cancelcultuur en focust op het leven van Bilal na het livestream-incident op Instagram dat in 2021 plaatsvond. Regisseur Anne de Clercq volgt de artiest vanaf het moment dat zijn leven niet meer hetzelfde is en geeft de kijker een blik in zijn leven. Ook zoekt ze de confrontatie op met Bilal Wahib om erachter te komen wat er in zijn hoofd omgaat. Verder zie je in de documentaire dat Bilal een opleiding volgt aan de Toneelschool. De Clercq creëert vervolgens een eigen toneelspel met de artiest om zo te reflecteren op zijn leven voor, tijdens en na het incident.

De regisseur wil het incident absoluut niet goedpraten, maar wil juist een "ongenadige en eerlijke documentaire" maken over Bilal Wahib. Dit wilde De Clercq doen door onder meer de gesprekken tussen Bilal, zijn familie, vrienden en collega's vast te leggen. "Hij is jong en heeft, net als het slachtoffer, zelf ook een trauma te verwerken", aldus De Clercq.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bilal Wahib

Tijdens het beruchte incident op Instagram ging Bilal Wahib samen met Oussama Ahammoud in gesprek met hun volgers. Toen de 14-jarige Leonardo de sessie betrad, ging het mis. De acteur vroeg destijds namelijk aan het jonge slachtoffer of hij zijn geslachtsdeel wilde laten zien voor geld. Leonardo ging in op zijn verzoek en er ontstond opzettend veel ophef over op social media. Het incident had enorme negatieve gevolgen voor de minderjarige jongen. Leonardo vertelde in een interview met Sander en Vonneke dat hij jaren later nog steeds last heeft van het incident en dat hij erg veel gepest werd. Bilal Wahib werd opgepakt en werd daarbij op alle mogelijke manieren gecanceld. Zo stopten zijn samenwerkingen bij onder meer de NPO en platenlabel TopNotch. Ook werd de artiest verbannen van Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie