FunX

Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2022

foto: Nikki van Toorn / FunX
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2022

De negende editie van de FunX Music Awards zit er weer op, wat betekent dat alle winnaars bekend zijn! Ook dit jaar mag Yade Lauren zichzelf weer de grote winnares van de avond noemen. Ze sleepte maar liefst drie awards binnen, waaronder de prijs voor Artist of the Year - Female.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Year - Female: Yade Lauren

Vorig jaar wist Yade Lauren ook al de felbegeerde prijs voor Artist of the Year in de wacht te slepen. Dit jaar flikt ze het weer mede dankzij haar nummer 1-hit In De Nacht en verschillende prijzenswaardige gastbijdrages op tracks zoals Samen, Goed Genoeg en Praat Met Mij.

Artist of the Year - Male: Josylvio

Vorig jaar won Josylvio nog de prijs voor Best Video, maar dit jaar gaat hij ervandoor met de felbegeerde award voor Artist of the Year - Male. De rapper heeft een succesvol 2021 achter de rug. Niet alleen dropte hij zijn vijfde studioalbum Abu Omar, maar was hij ook te horen op talloze hits, waaronder Nike Tech, Alsjeblieft, Oeh oeh baby en Telt niet mee.

Best MC: Lijpe

Als er één MC is waar je vorig je niet omheen kon dan was het wel Lijpe. De rapper dropte vorige jaar maar liefst twee albums, Verzegeld en Selfmade die op veel lovende reacties van fans konden rekenen. Ook dropte hij vorig jaar samen met Frenna de hit Mansory. Terecht dus dat de rapper ook dit jaar weer de prijs voor Best MC wint.

Best Singer: Yade Lauren

Net als vorig jaar is Yade Lauren de winnares in de categorie Best Singer. Zoals je inmiddels wel weet, wist de zangeres het afgelopen jaar indruk te maken door haar hart en ziel te stoppen in verschillende tunes en de Paradiso vol te krijgen. Het is dan ook geen verrassing dat Yade Lauren wederom tot de beste zangeres van het jaar is bekroond.

Best Group: Broederliefde

Voor het achtste jaar op rij gaat Broederliefde naar huis met de award voor Best Group. In de categorie Best Group lieten ze, mede door het succes van het album Medaille en de dansbare singles Vuur en Henny op een Maandag, FMG, Equalz, Valsbezig en Qlas & Blacka achter zich.

Best Producer: $hirak

De winnaar in de categorie Best Producer is dit jaar niemand minder dan $hirak. Het was begin 2021 even stil rond $hirak, maar daar kwam in het najaar verandering in. De producer schakelde de hulp in van Ronnie Flex en Lil Kleine voor de monsterhit Uhuh, waarmee hij direct binnenkwam op nummer 1 in de Singles Top 100. Kort daarna bracht $hirak zijn album Talou uit waarop ook de hits Done Done en Push It te horen zijn.

Best DJ: WEF

In 2020 was WEF de eerste vrouwelijke DJ die de FunX Music Award voor Best DJ in ontvangst mocht nemen. Een jaar later won ze de prijs wederom, wat ze naar eigen zeggen "totaal niet verwachtte". Dit jaar valt ze opnieuw in de prijzen waarmee ze de meeste awards heeft gewonnen in de categorie Best DJ.

Best Collabo: Trobi Ft. Mula B & LouiVos - Einstein

Dat Trobi dit jaar niet de prijs voor Best Producer in ontvang mocht nemen, betekent niet dat de superproducer met lege handen naar huis gaat. Hij won namelijk de award voor Best Collabo voor zijn track Einstein met Mula B & LouiVos. Einstein kenmerkt zich niet alleen door een heerlijke beat, maar ook door de eerste samenwerking tussen Mula B en LouiVos, nadat de partners in rhyme met elkaar braken.

Next Best: Cristian D

De winnaar van de Next Best Award 2022 gaat dit jaar naar niemand minder dan Cristian D. De kans is groot dat je dit jaar nog veel meer van de jonge artiest gaat horen. Cristian D imponeerde dit jaar niet alleen met zijn hitsingles Amsterdam en Bukitlist, maar stal ook de show op de track Als Je Bij Me Blijft van $hirak.

Best Album: Trobi - Trobi on the Beat

Trobi sleept naast de prijs voor Best Collabo ook de prijs voor Best Album binnen. De tagline 'Trobi on the Beat' heb je het afgelopen jaar hoogstwaarschijnlijk vaker gehoord op een aantal van je favoriete tracks. Trobi was namelijk verantwoordelijk voor een groot aantal hits, waaronder Mansory, Nieuwste RS6 en Nike Tech. Dit jaar besloot de producer zelf alle shine te pakken met zijn album Trobi on the Beat waarop heerlijke bangers staan zoals Okee Shordy, Sabaná en uiteraard Einstein.

Best Video: Cristian D Ft. $hirak, Brysa & Ashafar - Amsterdam

De indrukwekkende visuals van Cristian D's hitsingle Amsterdam hebben ervoor gezorgd dat de artiest ook de award voor Best Video in ontvangst mag nemen. Op Amsterdam neemt hij de luisteraar mee terug in de tijd door een sample te gebruiken van de hit 1 Ding van Fouradi. Door het unieke camerawerk en het kleurgebruik in de videoclip wordt het gevoel dat je even terug in de tijd gaat extra versterkt en dat vonden zijn fans klaarblijkelijk heerlijk om te aanschouwen.

Best Song: Yade Lauren - In De Nacht

Naast dat ze zichzelf Best Singer mag noemen, gaat Yade Lauren ook naar huis met de FunX Music Award voor Best Song. De zangeres bracht In De Nacht in oktober vorig jaar uit als eerste single na haar breuk met Top Notch en de nummer 1 hit lijkt nog altijd na te galmen in de hoofden van veel fans. Met meer dan 24 miljoen streams heeft ze de Best Song Award dan ook dik verdiend.

Power Award: Tim Hofman

Eerder dit jaar werd Tim Hofman uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de Nederlandse media. In januari bracht hij namelijk de meest spraakmakende aflevering van zijn serie BOOS uit, waarin het seksueel grensoverschrijdend gedrag rond The Voice of Holland aan het licht wordt gebracht. De enorme maatschappelijke impact van de aflevering is nog altijd voelbaar en het werk van Tim en zijn redactie bleef zeker niet onopgemerkt. Voor zijn uitzonderlijke prestaties als programmamaker, presentator en journalist verdient Tim Hofman dubbel en dwars de Power Award.

Ster advertentie
Ster advertentie