FunX

Student Ashwin (22) vindt dat hogescholen weer open moeten: "Je leert minder van online lessen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Student Ashwin (22) vindt dat hogescholen weer open moeten: "Je leert minder van online lessen"

Het demissionaire kabinet maakte gisteren bekend dat de basis- en middelbare scholen weer open mogen na de kerstvakantie. Echter adviseerde het Outbreak Management Team het kabinet om mbo's en het hoger onderwijs nog tot minstens 14 januari dicht te laten. Student Ashwin (22) is daar allesbehalve blij mee en vindt dat het hoger onderwijs gewoon open kan onder strikte voorwaarden. In de avondshow deelde hij zijn mening met Youssef.

Student Ashwin (22) vindt dat hogescholen ook weer open moeten

Teleurgesteld

Ashwin studeert momenteel Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam en zal na de kerstvakantie weer online les moeten volgen, terwijl scholieren op de basis- en middelbare scholen weer fysiek les zullen krijgen. De aankondiging van het kabinet was voor de 22-jarige student dan ook een grote teleurstelling. "Ik snap best wel dat kinderen naar school moeten gaan en dat hun educatie belangrijk is, maar dat geldt ook voor studenten. Wij kiezen ervoor om opgeleid te worden, dus in die zin snap ik niet echt wat het verschil is", aldus Ashwin.

Quote

Je leert dus een stuk minder, maar je betaalt wel hetzelfde geld voor je opleiding.

Ashwin (22)

Gebrek aan motivatie

Niet alleen studenten, maar ook docenten pleiten al een tijd voor fysiek onderwijs voor alle studenten. Niet alleen omdat dat van belang is voor de ontwikkeling van studenten, maar ook om de motivatie onder studenten hoog te houden. "Ik merk dat als je online les volgt je geen productieve houding aanneemt. Soms lig je nog gewoon in bed of zit je nog in je pyjama. Je moet jezelf er echt toe zetten om te studeren. Je leert dus een stuk minder, maar je betaalt wel hetzelfde geld voor je opleiding. Dat slaat nergens op." Daarbij opgeteld heeft het online les volgen er ook voor gezorgd dat veel van zijn klasgenoten stopten met hun opleiding, omdat ze niet gemotiveerd konden blijven tijdens hun studie.

Coronamaatregelen hanteren op school

Ashwin ziet liever dat het hoger onderwijs weer opengaat en dat er coronamaatregelen worden gehanteerd, waar zowel studenten als personeel zich aan moet houden. "Aan het begin van het schooljaar waren hogescholen ook al open en hield iedereen netjes afstand. We zaten ook met minder mensen in een klas en niemand uit mijn klas kreeg corona, dus fysiek les volgen moet gewoon kunnen. Daarnaast zal corona niet snel verdwijnen."

Stoppen is geen optie

Ondanks het gegeven dat studenten het momenteel nog moeten doen met online lessen en daardoor kampen met motivatieproblemen is Ashwin in elk geval vastberaden om zijn opleiding met succes af te ronden. "Het moet sowieso goed komen. Stoppen doe ik absoluut niet en ik hoop dat we binnenkort weer op locatie les mogen volgen."

Ster advertentie
Ster advertentie