Music

Kanye West lijkt kant van Kendrick Lamar te kiezen in zijn beef met Drake en J. Cole

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West lijkt kant van Kendrick Lamar te kiezen in zijn beef met Drake en J. Cole

Kanye West postte onlangs iets waarmee hij min of meer een statement wilde maken. De uitgesproken artiest plaatste op zijn Instagram Story namelijk het nummer No More Parties In LA, het enige nummer dat Kanye West en Kendrick Lamar in samenwerking hebben uitgebracht. Hiermee lijkt hij Kendricks kant te kiezen in zijn vete met J. Cole en Drake.

Diss Kendrick Lamar

Kendrick is sinds afgelopen week te horen op het kersverse album WE DON’T TRUST YOU van Future en Metro Boomin. Op dat album rapte hij een verse waarbij hij verwees naar Drake en J. Cole. Kendrick zei daarbij dat er geen sprake is van een ‘grote drie’ en dat hij alleen aan de top staat. Kendricks boodschap aan Drake en J. Cole kan Kanye wel bekoren. Zelf heeft de 46-jarige artiest net als Kendrick Lamar een lange historie met Drake waarin er over en weer steeds gesneerd wordt.

foto: Instagram

Kanye's Insta Story

Beef Kendrick en Drake

De ruzie tussen Kendrick Lamar en Drake dateert uit 2013. Kendrick disste toen op het beruchte nummer Control van Big Sean de halve rapgame waaronder Drake. Laatstgenoemde kon dit niet helemaal waarderen en vroeg zich openlijk af of de mensen nog een zin uit Control zouden onthouden na twee maanden. Sindsdien is er altijd spanning geweest tussen de twee rappers. Kendrick Lamar leek op het nummer King Kunta, Drake aan te spreken op het gerucht dat hij verschillende tekstschrijvers zou werken.

Beef Kanye en Drake

Van Kanye West en Drake is bekend dat ze in de afgelopen jaren met modder naar elkaar hebben gegooid. Zo zou Drake meerdere publiekelijke avances naar Kanye's ex-vrouw Kim Kardashian hebben gemaakt. Daarnaast heeft Kanye, Drake ooit een beat beloofd die Kanye uiteindelijk zonder te melden op onserieuze wijze zelf heeft gebruikt op het nummer Lift Yourself. In 2021 besloten de kemphanen het goed te maken, maar van vrede is er op dit moment geen sprake meer. Kanye verwijt Drake namelijk dat hij Lil Durk in zijn voorprogramma heeft gezet waardoor hij niet meer mee kon werken aan het album Vultures.

Reacties fans

Verschillende fans reageren op het feit dat Kanye zijn nummer No More Parties In LA op zijn story zet. Voor velen lijkt het erop dat er nu een titanenstrijd begint te ontstaan tussen de vier rappers. Iemand op X lijkt er vrij zeker van te zijn en reageert: "Kanye sluit een alliantie met Kendrick." Iemand anders reageert weer met: "Het lijkt wel op de Avengers tegen Dranos." Daarmee doelt de fan op de populaire Marvel-film.

Ster advertentie
Ster advertentie