OMG

Man bewaart lichaam van zijn vader in een vriezer in de achtertuin

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man bewaart lichaam van zijn vader in een vriezer in de achtertuin

De politie heeft afgelopen weekend het lichaam van een man gevonden in een diepvrieskist in een tuin aan de Mansholtstraat in Landgraaf. Een 82-jarige man had zijn vader nadat hij op 101-jarige leeftijd was gestorven in deze vriezer gelegd. "Ik kon hem gewoon niet missen. Zo kon ik nog tegen hem praten."

Natuurlijke dood

Volgens de man zou zijn vader anderhalf jaar geleden een natuurlijke dood zijn gestorven. Omdat hij zijn vader niet kwijt wilde, zou hij hem in de vriezer hebben bewaard. De politie onderzoekt op dit moment nog of het wel echt om anderhalf jaar gaat. "We willen weten hoe lang die man daar al lag en waarom", aldus de politie tegen De Limburger. "Daarbij worden meerdere scenario's onderzocht zoals mogelijke fraude rond het ouderdomspensioen van de overledene."

Gevangenisstraf

De politie gaat niet uit van een misdrijf. De 82-jarige man is wel gehoord, maar niet aangehouden. De man wordt enkel verdacht van het verbergen van het lichaam van zijn vader. Als hij daarvoor wordt veroordeeld, dan staat daar een maximum gevangenisstraf van twee jaar of een stevige geldboete op.

Hersentumor

Een buurman van het desbetreffende huis aan de Mansholtstraat in Landgraaf zegt dat hij de vader des huizes al zeker 25 jaar niet meer heeft gezien. De laatste keer dat hij met de zoon zou hebben gepraat was anderhalve week geleden. "Hij is zelf ook ziek", vertelt de buurman aan de regionale omroep L1. "Door een hersentumor moet hij regelmatig naar het ziekenhuis. Hij zag er niet goed uit, de laatste keer dat ik hem sprak."

Rommel

Medewerkers van de Handhaving zijn gisteren langs de woning geweest om te kijken hoe het met de man gaat en hoe de woning er verder uit ziet. Volgens hen zou het in en rond de woning een gigantische rommel zijn. De man heeft een week de tijd gekregen om de boel op te ruimen. Doet hij dit niet, dan wordt er gekeken of het nog wel verantwoord is of de man daar zelfstandig blijft wonen.

Ster advertentie
Ster advertentie