Up 2 Date

Moordzaak Peter R. de Vries wordt heropend, vandaag extra zitting

foto: ANP | Rechtbank Amsterdam
  1. Newschevron right
  2. Moordzaak Peter R. de Vries wordt heropend, vandaag extra zitting

Het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries wordt vandaag door de rechtbank in Amsterdam heropend. Er vindt een extra zitting plaats, nadat het Openbaar Ministerie nieuwe stukken heeft ingestuurd. Daar kunnen zowel het OM als de advocaten van de verdachten vandaag op reageren.

Heropend

Het OM eiste op 7 juni levenslang tegen moordverdachten Delano G. en Kamil E. Het onderzoek werd later gesloten en de uitspraak stond gepland voor 14 juli, maar nu concludeert de rechtbank dat "het onderzoek niet volledig is geweest".

Link met Taghi?

Wat er in de nieuwe stukken die leiden tot de heropening staat, is nog niet bekend. Wel schreef Het Parool vorige week dat er een getuige is die kan verklaren dat de moord in verband staat met Ridouan Taghi. Taghi wordt al langer gezien als vermoedelijke opdrachtgever van de moord, omdat Peter R. de Vries de vertrouwenspersoon was van Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces.

Of de uitspraak van de rechter nog steeds op 14 juli plaatsvindt, is niet duidelijk. Er is dan wel een zitting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Taghi kon communiceren met buitenwereld'

Vandaag is ook bekendgemaakt dat Taghi vanuit de gevangenis kon communiceren met de buitenwereld toen hij in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zat. Dat meldt het NRC. De Amerikaanse FBI tipte dat in december 2020 en gaf aan dat het mogelijk was dankzij "een of meerdere gecompromitteerde gevangenisbewaarders".

In een reactie aan de krant gaf het OM aan dat aanwijzingen naar het contact zijn onderzocht: "Maar harde bewijzen of en hoe dat heeft kunnen plaatsvinden heeft dat niet opgeleverd." In oktober werd wel Taghi's neef Youssef aangehouden, die als 'zijn boodschapper' werd gezien en contact zou hebben gehad over een uitbraakpoging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie