Up 2 Date

Verdachte in Mallorca-zaak ook aangehouden voor cybercrime

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte in Mallorca-zaak ook aangehouden voor cybercrime

Een van de verdachten van het uitgaansgeweld in Mallorca, dat leidde tot de dood van de 27-jarige Carlo Heuvelman, is onlangs ook aangehouden in een onderzoek naar cybercrime. Voor dat onderzoek zijn voicememo's onderschept, waarin de verdachte ook spreekt over zijn rol bij het geweld in Mallorca. Dat meldt NU.nl.

Cybercrime

Het gaat om de 19-jarige Lukas O., waarvan de politie vermoedt dat hij gekraakte accounts van Zalando en bol.com doorverkoopt aan derden. Het Openbaar Ministerie laat aan NU.nl weten dat er nog niet is besloten of O. hiervoor voor de rechter moet verschijnen.

Voicememo's

O. wordt in de Mallorca-zaak niet verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo, maar van poging tot doodslag bij Café de Zaak, wat eerder op de avond plaatsvond. Daarnaast wordt hij vervolgd voor openlijk geweld bij café De Bierexpress. Ondanks dat hij niet wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo, concludeert de politie uit de onderschepte voicememo's dat O. zelf twijfelt of hij Carlo nou wel of niet heeft getrapt.

In een via Telegram verstuurd voicebericht zegt O.: "Een paar gasten zijn gewoon kankerdom geweest. Die hebben gewoon die guy in coma getrapt en dat heb ik gelukkig niet gedaan." Vervolgens zegt hij echter: "Ja, ik heb volgens mij die gast twee trappen of zo gegeven. Maar dat was gewoon nog... ik heb gewoon twee trappen of zo gegeven, maar dat was gewoon nog terwijl die guy nog gewoon stond. Terwijl zij nog terugvochten, zeg maar." Ook bespraken ze het overlijden van Heuvelman, omdat O. hem misschien wel twee trappen tegen zijn schenen zou hebben gegeven. "Maar ik weet niet welke guy dood is toch", aldus O.

'Doorgetrapt'

De voicememo's zijn enkele dagen na het geweld op Mallorca verstuurd via Telegram naar een medeverdachte in het onderzoek naar cybercrime, Kyle B.. Tegen hem doet O verslag van wat er die avond is misgegaan. "Terwijl die gasten op de grond lagen en gewoon niet meer bewogen, hebben ze gewoon doorgetrapt tegen die gasten z'n gezicht."

Heuvelman was de enige die in coma raakte als gevolg van geweld in de nacht van 13 op 14 juli vorig jaar. Het slachtoffer werd dusdanig hard op zijn hoofd getrapt, dat hij vier dagen later overleed aan de gevolgen van hersenletsel.

Ster advertentie
Ster advertentie