Up 2 Date

Ali B zal volgens advocaat 'openlijk spreken' tijdens behandeling rechtszaak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ali B zal volgens advocaat 'openlijk spreken' tijdens behandeling rechtszaak

Op 12 en 13 juni zal de zedenzaak van Ali B behandeld worden in de rechtszaal. Eén van zijn advocaten, Natacha Harlequin, meldde dinsdagavond in Shownieuws dat de rapper 'openlijk zal spreken' tijdens de behandeling van de zaak.

"Strijdbaar en open"

Harlequin vertelde dat Ali B haar onlangs vroeg om hem bij te staan. De twee hebben elkaar daarna vaker gesproken. Volgens de raadsvrouw gaat het op dit moment "heel erg goed" met de rapper en stelt hij zich "heel strijdbaar en open" op. Naar eigen zeggen was ze daar best verbaasd over. Ook vertelt ze dat Ali B volgende week de pers te woord zal staan als er vragen zijn.

Zedenmisdrijven

In maart vorig jaar maakte het OM bekend dat Ali B wordt vervolgd voor zedenmisdrijven met drie verschillende vrouwen. De 42-jarige rapper wordt ervan verdacht de misdrijven te hebben gepleegd in 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Van deze feiten is volgens het OM één gerelateerd aan The Voice of Holland. Tegen Ali B werd ook door een vierde vrouw, een voormalige TVOH-deelneemster, aangifte gedaan, maar die zaak werd geseponeerd. "Deze aangifte is ook gerelateerd aan TVOH, maar uit de onderzoeksbevindingen is niet gebleken dat er sprake is van een strafbaar feit", aldus het OM.

Ster advertentie
Ster advertentie