Up 2 Date

Schietpartij in Amerikaans ziekenhuis: 4 slachtoffers en schutter dood

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Schietpartij in Amerikaans ziekenhuis: 4 slachtoffers en schutter dood

In een Amerikaans ziekenhuis in de Amerikaanse staat Oklahoma heeft een gewapende man woensdag het vuur geopend. Daarbij kwamen zeker vier mensen om het leven en raakten meerdere mensen gewond. De schutter pleegde vervolgens zelfmoord.

Medewerkers en patiënten overleden

Het gaat om een ziekenhuis in Tulsa, de een na grootste stad in Oklahoma. De gewapende man liep het Saint Francis Hospital binnen, liep via de gangen naar de tweede verdieping en opende daar het vuur. Onder de doden bevinden zich zowel ziekenhuismedewerkers als patiënten.

De verdachte is nog niet geïdentificeerd. Zijn leeftijd wordt geschat tussen 35 en 40 jaar. Hij zou een geweer en een pistool bij zich hebben gedragen. De politie heeft bevestigd dat de dader na de schietpartij zichzelf neerschoot.

Derde schietpartij in korte tijd

De schietpartij is de derde in twee weken tijd in de VS. Na de racistische terreuraanslag in Buffalo volgde vorige week de tragische schietpartij op een basisschool in de Texaanse plaats Uvalde. De schreeuw om een verandering van de wapenwet in Amerika werd luider en zal na de schietpartij in het ziekenhuis alleen maar luider worden.

Ster advertentie
Ster advertentie