Up 2 Date

Ghislaine Maxwell verklaart zich onschuldig aan vrouwenhandel

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ghislaine Maxwell verklaart zich onschuldig aan vrouwenhandel

Ghislaine Maxwell, de 'helper' van Jeffrey Epstein, heeft zich onschuldig verklaard aan vrouwenhandel. Dat maakte ze via haar advocaat bekend tegenover een rechter in Manhattan. Er loopt een federale aanklacht tegen Maxwell, omdat zij zich schuldig zou hebben gemaakt aan sekshandel in jonge meisjes voor haar toenmalige partner, Jeffrey Epstein.

14-jarig meisje

Volgens persbureau Reuters wordt Maxwell ervan verdacht een 14-jarig meisje te hebben klaargestoomd en betaald om Epstein naaktmassages te geven. Ook zou het meisje tussen 2001 en 2004 seks met hem hebben gehad, wat begon toen zij 14 jaar oud was. Dit meisje zou vervolgens andere meisjes hebben aangeworven om Epstein te masseren.

Proces

Maxwell heeft eerder al ontkend dat ze Epstein heeft geholpen met het ronselen van tienermeisjes. Ze heeft meerdere pogingen gedaan om op borgtocht vrij te komen, maar de rechter ging daar geen enkele keer mee akkoord.

Maxwells proces staat momenteel nog gepland voor 12 juli. Naar verluidt willen haar advocaten nu echter uitstel van 120 of 180 dagen vanwege de nieuwe aanklachten over het 14-jarige meisje, een verzoek waartegen het openbaar ministerie zich verzet.

Wie is Jeffrey Epstein?

  • Jeffrey Epstein werd verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van verschillende minderjarige meisjes. Hij zou de minderjarige slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en seks met ze hebben gehad.​ Ook betaalde hij hen om nieuwe meisjes voor hem te regelen. Sommige meisjes waren nog maar 13 jaar.
  • De rijke Amerikaan was een zakenman en had goede contacten met invloedrijke personen zoals Donald Trump, Bill Clinton, prins Andrew en andere grote zakenmannen. Hij bezat een een privé-eiland, ook wel Pedophile Island, waar hij honderden meisjes en jonge vrouwen naar toe zou hebben laten komen. Verschillende bekende figuren zouden gebruik hebben gemaakt van zijn netwerk en het eiland.
  • Jeffrey Epstein werd in juli 2019 opgepakt. Tien jaar eerder zat de miljardair ook al dertien maanden vast voor het misbruiken van tientallen meisjes. Hij sloot toen een deal met de openbaar aanklager, waardoor hij een levenslange celstraf ontliep. ​
  • Een maand na zijn arrestatie hing Epstein zichzelf op in zijn cel. Het is niet duidelijk hoe dat heeft kunnen gebeuren. Hij zat namelijk al een aantal maanden in een zelfmoordpreventietraject, vanwege een eerdere zelfmoordpoging.
  • Zijn dood riep veel vragen op en er ontstonden verschillende complottheorieën. Hoe kon zo'n zwaarbeveiligde man zelfmoord plegen? Zou zijn dood in scène zijn gezet? Op Netflix is een docu-serie over hem te zien, genaamd Jeffrey Epstein: Filthy Rich.
Ster advertentie
Ster advertentie