Up 2 Date

Schutter in ziekenhuis VS schoot arts dood vanwege pijn na operatie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Schutter in ziekenhuis VS schoot arts dood vanwege pijn na operatie

De schutter die gisteren vier mensen doodschoot in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Tulsa (Oklahoma) had het onder anderen gemunt op een arts die hij de schuld gaf van pijn na een operatie. Dat meldt de lokale politie.

Motief

De 45-jarige dader schoot een arts dood vanwege aanhoudende rugpijn na een operatie in het St. Francis Hospital. De politie had een brief gevonden waarin stond dat hij de arts wilde doodschieten, net als iedereen die hem daarbij in de weg stond. De man had eerder al herhaaldelijk het ziekenhuis gebeld en zich beklaagd over de dokter.

Nadat hij vier mensen had doodgeschoten, doodde hij zichzelf. Bij de aanval kwamen de betreffende arts, een andere arts, een receptioniste en een patiënt om het leven.

Derde schietpartij in korte tijd

De schietpartij in het ziekenhuis is de derde in twee weken tijd in de VS. Na de racistische terreuraanslag in Buffalo volgde vorige week de tragische schietpartij op een basisschool. De schreeuw om een verandering van de wapenwet in Amerika zal na de schietpartij in het ziekenhuis alleen maar luider worden.

Ster advertentie
Ster advertentie