Entertainment

Ye moet zich volledig laten vaccineren om op te kunnen treden in Australië

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Ye moet zich volledig laten vaccineren om op te kunnen treden in Australië

Ye is momenteel druk bezig met de opvolger van Donda, die op 22 februari moet verschijnen. Na de release van Donda 2 wil de rapper ook nog gaan touren in Australië, maar volgens de Australische minister-president Scott Morrison gaat dat niet zomaar. Ye moet zich namelijk volledig laten vaccineren voordat hij welkom is in het land.

"Regels gelden voor iedereen"

Tijdens een persconferentie afgelopen zaterdag werd Morrison gevraagd of Ye welkom is in Australië. Daarop zei Morrison dat de coronamaatregelen in het land voor iedereen hetzelfde zijn. "De regels gelden voor iedereen, zoals mensen recent hebben kunnen zien. Het maakt niet uit wie je bent, dit zijn de regels. Volg de regels en je kunt komen. Doe je dat niet, dan kun je niet komen."

Geen uitzonderingen

Ruim twee weken geleden werd toptennisser Novak Djokovic Australië uitgezet, omdat hij niet gevaccineerd was. De Servische tennisster zei dat er voor hem een uitzondering gemaakt zou worden op de vaccinatieplicht. Bij aankomst in Australië bleek dat het bewijs voor medische vrijstelling onvoldoende was, waardoor hij het land moest verlaten. Djokovic spande een rechtszaak aan in een poging in Melbourne te blijven. Ondanks dat hij de rechtszaak won, werd zijn visum alsnog ingetrokken, waardoor hij niet kon deelnemen aan de Australian Open.

Vaccinatiestatus onduidelijk

Het is niet duidelijk of Ye inmiddels volledig gevaccineerd is. Hoewel hij zich in 2020 negatief uitliet over coronavaccins, liet hij in november vorig jaar tijdens een interview met Drink Champs weten dat hij toch een prik heeft laten zetten. "Ik ben een paar weken geleden naar Parijs afgereisd. Ik moest via Lissabon reizen, omdat je daar niet gevaccineerd hoeft te zijn. Ik ben maar voor de helft gevaccineerd", aldus Ye.

Ster advertentie
Ster advertentie