Entertainment

Politiemedewerker die informatie over Lil Kleine lekte hoort vandaag straf

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politiemedewerker die informatie over Lil Kleine lekte hoort vandaag straf

De politiemedewerker die in februari vorig jaar informatie lekte over de toestand van Lil Kleine na zijn arrestatie hoort vandaag wat zijn straf wordt. De geschorste politieman wordt ook verdacht van twee zedendelicten.

Update 6-7-2023 13:45

De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag de politiemedewerker veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur, waarvan vijftig uur voorwaardelijk, en één dag celstraf. De rechtbank vond dat Michael B. zijn geheimhoudingsplicht had geschonden en ook schuldig was aan twee zedenmisdrijven.

Informatie gelekt via Snapchat

De 22-jarige man zou tussen 13 en 16 februari 2022 zijn geheimhoudingsplicht hebben geschonden. Via Snapchat deelde hij informatie over Lil Kleine, die toen was aangehouden vanwege de mishandeling van zijn toenmalige verloofde Jaimie Vaes. Hij vertelde aan Snapchat-vrienden onder andere dat de 27-jarige rapper aan het huilen was, niet wilde eten en dat hij spijt betuigde. Van dit Snapchat-gesprek werden screenshots gemaakt die vervolgens werden gedeeld met een juicekanaal.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vier maanden cel geëist tegen de oud-politiemedewerker, waarvan twee voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie heeft de man niet alleen inbreuk gemaakt op de privacy van Lil Kleine, maar heeft hij ook "het vertrouwen in de politie geschaad".

Zedendelicten

Vanwege het schenden van de geheimhoudingsplicht, stelde de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) een onderzoek in. Daaruit bleek dat de politiemedewerker zich ook schuldig heeft gemaakt aan twee zedendelicten. Hij zou een dertienjarig meisje hebben verleid en haar getuige hebben gemaakt van zijn seksuele handelingen met een ander minderjarige.

Ster advertentie
Ster advertentie