Entertainment

Dior stelt kledinglijn met Travis Scott voor onbepaalde tijd uit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dior stelt kledinglijn met Travis Scott voor onbepaalde tijd uit

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu maakt Dior officieel bekend dat de kledinglijn die gemaakt is in samenwerking met Travis Scott voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Dit nieuws komt naar aanleiding van het drama dat plaatsvond tijdens het Astroworld-festival op 5 november.

Astroworld-tragedie

Op 5 november hield Travis Scott zijn uit de hand gelopen festival Astroworld waarbij tien mensen om het leven kwamen en honderden bezoekers gewond raakten. Sinds het drama is er weinig van de populaire rapper vernomen. Wel hebben veel merken waarmee Travis Scott intensief samenwerkten afstand genomen van de rapper, zo ook het modehuis Dior.

Cactus Jack

De samenwerking met Travis Scott zou voor Dior de eerste zijn met een artiest. Dior's creative director Kim Jones had met Scott gewerkt aan de lente/zomer 2022-collectie voor heren, die Cactus Jack Dior zou gaan heten, vernoemd naar het muzieklabel van Travis, Cactus Jack Records. De kledinglijn zou volgende maand een zeer grote release krijgen.

Respect voor slachtoffers

In een statement aan WWD laat het modehuis weten dat het de samenwerking uitstelt uit respect naar de slachtoffers en nabestaanden van het Astroworld-drama. Ook zou het een wederzijdse beslissing zijn geweest om een time-out in te gelasten. Travis Scott werd onlangs ook al van de line-up van Coachella geschrapt.

Ster advertentie
Ster advertentie