Entertainment

Justin Bieber 200 miljoen dollar rijker na verkoop van al zijn muziekrechten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Justin Bieber 200 miljoen dollar rijker na verkoop van al zijn muziekrechten

Justin Bieber mag binnenkort een megabedrag bijschrijven op zijn bankrekening. De zanger heeft de rechten over al zijn muziek tot nu toe voor maar liefst 200 miljoen dollar verkocht aan het bedrijf Hipgnosis Songs Capital.

Jongste artiest met zo'n megadeal

Met de deal is Hipgnosis in staat om afspraken te maken over het gebruik van de ruim 290 nummers die Justin Bieber tot nu toe heeft uitgebracht. Bedrijven die muziek van de Canadees willen gebruiken in bijvoorbeeld films, series of reclames hoeven dus niet meer rechtstreeks met hem te onderhandelen over het gebruik. De deal maakt Bieber tevens de jongste artiest die zo'n megadeal omtrent muziekrechten sluit.

Komt steeds vaker voor

Steeds meer artiesten kiezen ervoor om hun muziekrechten voor een groot bedrag te verkopen. Zo maakte Billboard bekend dat Dr. Dre zich zou voorbereiden op de verkoop van de rechten over een deel van zijn muziekcatalogus voor meer dan 200 miljoen dollar. Dat deel van zijn catalogus zou jaarlijks zo'n 10 miljoen moeten opleveren.

Nog steeds last van zeldzame virus

Hoewel Justin Bieber 2023 goed wilde beginnen door nog meer geld binnen te harken met zijn Justice-tour, moest hij daar helaas van afzien. Waar hij de tour eerder uitstelde vanwege de pandemie doet hij dat nu omdat hij nog steeds lijdt aan het syndroom van Ramsey-Hunt. Het virus heeft tot gevolg dat de helft van zijn gezicht verlamd is. Sindsdien werkt de zanger aan herstel, maar de ziekte heeft zowel fysieke als mentale problemen veroorzaakt. Het is nog onbekend wanneer hij de tour weer oppakt.

Ster advertentie
Ster advertentie