Films, Series & TV

OM gaat Johan Derksen niet vervolgen na misbruikverhaal

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM gaat Johan Derksen niet vervolgen na misbruikverhaal

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten het onderzoek naar Johan Derksen af te sluiten en te seponeren. Het onderzoek werd gestart na uitspraken van Derksen tijdens een uitzending van Vandaag Inside over een incident waarbij hij een vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd.

Onderzoek

Derksen paste een dag na de uitzending zijn verhaal aan en claimde toen dat er geen sprake was van penetratie. Het OM besloot echter een onderzoek in te stellen naar mogelijke strafbare gedragingen van de tv-analist. Voor het onderzoek werden Derksen en een getuige gehoord. De politie wist niet met de vrouw te spreken, aangezien de identiteit van de vrouw niet kon worden vastgesteld.

Conclusie

De conclusie van het onderzoek is volgens het OM dat het niet is gebleken dat het incident daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Daardoor zou het ook niet duidelijk zijn of de zaak verjaard zou zijn en dus is de zaak geseponeerd.

Behalve het onderzoek van het OM leverden de uitspraken ook een behoorlijke discussie op. Daarnaast beëindigden verschillende adverteerders de samenwerking met Vandaag Inside, dat enige tijd niet werd uitgezonden. In eerste instantie zei Derksen te stoppen met het programma, maar inmiddels verschijnt hij weer op tv.

Ster advertentie
Ster advertentie