Up 2 Date

Man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij moord op Peter R. de Vries

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij moord op Peter R. de Vries

De politie heeft wederom een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. De verdachte werd vandaag opgepakt in Tilburg, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).

"Crimineel samenwerkingsverband"

Los van het feit dat de man de Nederlandse nationaliteit heeft, wil het Openbaar Ministerie niets kwijt over zijn identiteit. De verdachte zit momenteel in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Politie en justitie vermoeden dat hij deel uitmaakt van "het crimineel samenwerkingsverband" dat zich bezig heeft gehouden met de (voorbereiding van) de moord op De Vries.

Acht aanhoudingen

Direct na de moord op De Vries zijn twee mannen aangehouden.. Delano G. en Kamil E. staan terecht voor het doden van de misdaadverslaggever. Ook zijn er in juli vorig jaar drie mannen opgepakt voor betrokkenheid bij de moord. Onder meer Krystian M. werd aangehouden, die banden zou hebben met de 'criminele organisatie' van Ridouan Taghi.

Kort na Krystian M. werden in Spanje en Curaçao twee mannen aangehouden. Justitie verdenkt de twee ervan dat ze na de moord de op straat liggende Peter R. de Vries hebben gefilmd. Ze zouden hierna de video's verspreid hebben, om op die manier een extra grote schok in Nederland teweeg te brengen. In totaal zijn er nu acht mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de moord op De Vries.

6 juli 2021

De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Negen dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Het OM eiste in juni vorig jaar levenslange celstraffen tegen moordverdachten Delano G. en Kamil E.

Ster advertentie
Ster advertentie