Up 2 Date

Nieuwe verdachte in moordzaak Peter R. de Vries weer vrijgelaten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe verdachte in moordzaak Peter R. de Vries weer vrijgelaten

De politie heeft de verdachte die dinsdagavond werd aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries weer vrijgelaten. De 27-jarige man blijft wel verdachte in het onderzoek.

Geweldklussen tegen betaling

De man werd dinsdagavond aangehouden in Helmond, omdat politie en justitie vermoeden dat hij deel uitmaakte van een groep criminelen die tegen betaling geweldklussen uitvoert. Hij wordt daarom verdacht van (indirecte) betrokkenheid, maar zijn exacte rol in de Peter R. de Vries-zaak is niet bekend.

De zaak

In totaal zijn er zes mensen aangehouden in de moordzaak. Direct na de aanslag werden Delano G. en Kamil E. gearresteerd. Zij staan terecht voor het doden van de misdaadverslaggever. Verder zijn eerder deze maand drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de moord, waaronder Krystian M., die banden zou hebben met de 'criminele organisatie' van Ridouan Taghi.

Kort na Krystian M. werden in Spanje en Curaçao twee mannen gearresteerd. Justitie verdenkt de twee ervan na de moord de op straat liggende Peter R. de Vries te hebben gefilmd en de video's te hebben verspreid, om op die manier een extra grote schok in Nederland teweeg te brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie