Sport

Quincy Promes weer op vrije voeten, advocaten willen niet reageren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes weer op vrije voeten, advocaten willen niet reageren

Quincy Promes loopt weer vrij rond in Dubai. Dat meldt Het Parool. De voetballer werd in maart gearresteerd en was in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland, maar is inmiddels onder voorwaarden vrijgelaten.

Quincy Promes op vrije voeten

Het is niet helemaal duidelijk onder welke voorwaarden Quincy Promes is vrijgelaten, maar dat hij op vrije voeten is, is volgens Het Parool zeker. Ingewijden zouden het nieuws namelijk hebben bevestigd aan het medium. Hoewel het niet bekend is aan welke regels de voetballer zich moet houden, is het aannemelijk dat hij niet naar het buitenland kan. "In het algemeen mogen personen die in Dubai onder voorwaarden worden vrijgelaten het land niet verlaten. Daarnaast is er vaak sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om aan elke oproep van de autoriteiten gehoor te geven", schrijft de krant.

Ook is er navraag gedaan bij Robert Malewicz en Sophie Hof, de Nederlandse advocaten van Quincy Promes. Zij willen echter niet reageren op de voorwaardelijke vrijlating van de voetballer.

foto: ANP

Promes won in 2022 zijn laatste prijs met Spartak Moskou

Arrestatie in Dubai

Quincy Promes werd op 13 maart gearresteerd in Dubai. “Na een intensieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland is in Dubai een 32-jarige man, woonachtig in Moskou, gearresteerd”, schreef het Openbaar Ministerie in een persbericht. "Nederland heeft om de uitlevering gevraagd." Het OM zei verder dat de aangehouden man, die volgens diverse media "in alle luxe in Dubai zou verblijven", naar verwachting spoedig overgeleverd zou worden.

De voetballer werd dit jaar in Nederland veroordeeld tot zes jaar cel vanwege het smokkelen van twee partijen cocaïne. Daarnaast werd hij vorig jaar al veroordeeld voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Daarvoor kreeg hij van de rechtbank een celstraf van anderhalf jaar opgelegd.

Uitleveringsverdrag

Promes kon lange tijd 'zonder zorgen' blijven voetballen voor zijn club Spartak Moskou. De veroordelingen zou hij namelijk pas moeten uitzitten als hij terugkeert naar Nederland, aangezien Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Rusland. Met de Verenigde Arabische Emiraten heeft Nederland sinds 2021 wél een uitleveringsverdrag. Daarin is afgesproken dat beide landen personen uitleveren "die worden gezocht met het oog op strafvervolging".

Ster advertentie
Ster advertentie